蟲。草。螳-- 食蟲植物專賣店、螳螂專賣店

圖只係冰山一角...
呢排太多蝴蝶產卵,之前post圖見好似都有人有興趣,
唔知有冇人想試下養?

條件:要有桔葉or柚葉等既樹葉...

幼蟲照片

呢種幼蟲特點係似pokemon果條...
已有 1 人評分威望 金錢 收起 理由
yat83 + 30 + 30

總評分: 威望 + 30  金錢 + 30   查看全部評分

我要!!><

VIP

Medal No.1 Medal No.2 Medal No.3 Medal No.4 Medal No.5 Medal No.6

碌柚葉得唔得呢?
斧螳~~~
係我最鍾意o既螳螂.. ^^

碌柚葉得唔得呢?
hksaiman 發表於 2011-4-11 19:16

得 我果棵都係沙田柚咋 HAHA
我要!!>
Siu景 發表於 2011-4-11 17:42

冇問題

不過暫時未定到比幾多粒你地
因為我暫時手到得7粒卵,岩岩出左2條仔,
不過未計樓下棵樹...

如果OK既 去本舖比你地好嗎?

VIP

Medal No.1 Medal No.2 Medal No.3 Medal No.4 Medal No.5 Medal No.6

我其實想要..
但我無咁多葉比佢地..
係咪要好絲嫩D 葉架??
斧螳~~~
係我最鍾意o既螳螂.. ^^

我其實想要..
但我無咁多葉比佢地..
係咪要好絲嫩D 葉架??
hksaiman 發表於 2011-4-11 21:28

我未餵過老葉 我諗嫩葉好d
唔多既 餵一隻囉 haha

Medal No.1 Medal No.2 Medal No.3 Medal No.4 Medal No.5 Medal No.6 Medal No.7 Medal No.8

蛋盡量唔好採,因為冇左葉,佢好易死
我覺得生命中最寶貴既係..螳螂
1生人點都係要養3朵花:蘭花,刺花,魔花
其次就係幽靈,苔蘚,小提琴,烏頭螳,小魔花
唔想煩就養美國大草螳螂啦(單性繁殖)
我要令你地中哂螳螂毒

蛋盡量唔好採,因為冇左葉,佢好易死
阿峻 發表於 2011-4-12 01:32

點解既??
我比你果兩條蟲仲健唔健在- -...

Medal No.1 Medal No.2 Medal No.3 Medal No.4 Medal No.5 Medal No.6 Medal No.7 Medal No.8

蛋就咁好易乾死
當然仲係度啦,好大條添
我又捉多左幾條
我覺得生命中最寶貴既係..螳螂
1生人點都係要養3朵花:蘭花,刺花,魔花
其次就係幽靈,苔蘚,小提琴,烏頭螳,小魔花
唔想煩就養美國大草螳螂啦(單性繁殖)
我要令你地中哂螳螂毒

蛋就咁好易乾死
當然仲係度啦,好大條添
我又捉多左幾條
阿峻 發表於 2011-4-19 04:09

好彩佢地最後都出左世 不過走甩左...
你捉果d...怕唔怕都中寄生蜂?